onsdag 9 juni 2010

Att sätta fötterna på rätt plats

Ni vet den där märkliga känslan när man inte ens förstår vad som gick fel? När man i princip förväntar sig stående ovationer och istället möts av höjda ögonbryn och rynkade pannor. Precis den känslan fick jag av de negativa reaktioner som kommer från, surprise!, de rödgröna angående Folkpartiets förslag om lärlingsanställningar.


I miten av april presenterades Dagens Industris senaste vd-enkät. Ur denna framkommer att att 33 procent av företagsledarna, framförallt inom små- och medelstora företag, att de skulle överväga att anställa någon yngre person om lärlingsanställningar var en reell möjlighet.

Anneli Andelén från Företagarnätverket Släpp in framtiden skriver att "En fot på arbetsmarknaden är nämligen alltid bättre än två fötter utanför." Bättre än så kan det nog inte sägas och för mig visar detta på att Folkpartiets förslag om lärlingsanställningar är en bra åtgärd som kommer att bidra till den minskade ungdomsarbetslöshet som vi alla vill se. Trots allt, arbetslösheten bland unga kommer inte att minska innan företagarna anställer dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar