söndag 6 juni 2010

Ett Sverige för alla!

Nationaldag, strålande sol och Sverige är vackrare än någonsin. Jag älskar den här tiden på året; alla färger och dofter är mer intensiva, människorna vackrare och vänligare än för bara någon vecka sedan och alla möjligheter ligger öppna. Vi bor i ett fantastiskt land, fyllt av fantastiska människor så självklart är nationaldagen något att fira, precis som alla andra dagar.


Men trots allt som vi har att vara stolta över och som är väl värt att fira så finns det fortfarande allt för många människor som av olika anledningar hamnat lite vid sidan av oss andra; som har svårare att föra sin egen talan, att tillgodose sina behov och att skapa sig en bättre framtid.

Vi måste bli bättre på att tillvarata de olika resurser som människor har och använda den erfarenhetsbas som allas våra olikheter bidrar till både utifrån att det skulle ge oss en möjlighet att bli ett ännu bättre land för alla.  Jag vill därför arbeta för att utveckla vår vård och värld på ett sådant sätt att människor i högre utsträckning kan dra fördelar av sina resurser, samtidigt som individuellt anpassat stöd snabbare och i behövlig utsträckning erbjuds dem som behöver det under den tid behoven kvarstår. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar